tiistai 13. joulukuuta 2011

# 13 : Tavoitteet

Idean tähän KOLMANTEENTOISTA LUUKKUUN antoi oikeastaan Lotta ! Onhan näitä toki muissakin blogeissa jo näkynyt mutta.. silti.

Loppuvuoden 2011 tavoitteet
 - Roopen kanssa ois tarkotus saada ihan oikeesti ne kärryt vihdoin ja viimein perään, joululomalla. Toivon tosiaan, että tämä toteutuu, sillä sitä on nyt kuitenki venytetty ja venytetty koko ajan... Siinäpä sitä sitten taitaakin olla meille ihan tarpeeksi, ensi vuonna sitten loput !
- Konksille pitäs saada ihan sitä peruskuntoa, eli pitäs ottaa vaa itteeni niskasta kiinni ja lähtee vaikka otsalamppu päässä heittämään joku maastolenkki vähän useemmin. Sekin toki olis kiva opettaa ajolle, eli ohjasajoa pitäs opetella.

2012 tavoitteet
- Tammi-helmi olis Roopen kanssa tarkotus ajella ihan säännöllisesti, eli viikonloppuisin. Jos sen sais menemään ilman taluttajaa käynnin, ravin ja pysähdyksen, olisin jo hyvin iloinen ja tavoitteisiin olisi päästy. Jossei näin käy, niin jatketaan sitten 2012 syksyllä. Maaliskuu pidetään vähän taukoa ja maastakäsittely juttuja, sitten huhti-touko taidetaan pitää liinaopetusta, ehkä jopa satulaa testataan ? Se jää nähtäksi, kuinka tuo tuosta kasvaa. Kesä sitten ihan vain lomaillaan, tietty näyttelyitä kierretään jos niitä jossain on, mutta opetuksesta pidetään taukoa.
 > Tammikuussa olisi tarkoitus lähteä myös jonnekkin kentälle irtohypyttämään Roope, tämä kuitenkin vielä suunnittelun alla. Kevään aikana kierretään kaikki mätsärit mitkä vain pystytään, sekä käydään Nuorten hevosten irtohypytys päivillä, jos ne vielä tänä keväänä järjestetään.
 > En ole vielä päättänyt, mennäänkö varsanäyttelyyn keväällä vai vasta syksyllä, mutta jompanakumpana kuitenkin.  Jos saadaan hyvät pisteet, on suuntana sitten syksyllä kansalliset näyttelyt, tämä kaikki on tietysti vain ihan alustavaa haaveilua. Mutta pidetään tavoitteet silti korkealla ;)
- Konksin kanssa miulla ei sen kummempia tavoitteita ole, kaikki on ihan auki sen kohdalla, joten on aikaista suunnitella tulevaa.

2012 syksy - 2013 talvikevät
- Syksyllä sitten laitetaan Ropsulle taas kärryt perään ja vähän kertaillaan kevään juttuja. Tästä tietty lähdetään sitten vain ylöspäin ja toivottavasti saadaan kaikki toimimaan ennen joulua. Eli siis yksinmeno täytyy onnistua, samoin ilman taluttajaa, eikä mitään temppuiluakaan oikein enää jaksaisi.
 > Tammikuussa 2013 taidan sitten mennä selkään : O Tietty jos hevonen ei siihen ole valmis, niin viivytetään, mutta jos kaikki on kohdallaan niin tämä on todennäköistä. Ihan vain totutellaan tammi-helmikuu ratsastajaan ja ehkä vähän mennään käyntiä. Sitten taas maaliskuu pidetään vapaata, ja huhti-toukokuu sitten sisäänratsastus. Kesä ihan lomaillaan vain, ja syksyllä sitten ihan kunnon ratsastuskoulutukseen !

Kaikki tämä on ihan vain alustavaa ja suuntaa antavaa, joten kaikki voi vielä muuttua. Pääideana kuitenkin, että päästäisiin sitten ajallaan 4-vuotiaiden laatuarvosteluihin hyvin valmistuneina, ja 4-vuotiaaksi käännyttyä päästäisiin jo pikkuhiljaa aloittelemaan pikkukisojen läpikäyminen. Jos kasvu ja kehitys jostain syystä hidastuu, myös suunnitelmat hidastuu. Kaikki voi siis muuttua, eikä kiiretää missään nimessä aijota pitää.

Toivottavasti joku tämän jaksoi lukea, pitkä ja sekavahan tästä tuli.. :--D

                             Siin on miusta hieno suokki, joten toivotaan Roopesta samanlaista !

Ei kommentteja: