lauantai 17. joulukuuta 2011

# 17 : Mummu & Rontti

Joulu vain lähestyy ja on aika toiseksi viimeisen hevosesittelyn. SEITSEMÄSTOISTA LUUKKU kertoo tarinan suomenhevostammasta nimeltä Hovi- Seri, ja sen varsasta Serin Romeosta.
.
 Mummu on hevonen, jota en koskaan ole livenä nähnyt, vaikka sen tarinan päättymisen tiedänkin. Mummu oli tiineenää 2008-2009, ja varsoi 19.5.2009 terveen, komeon orivarsan, joka sai nimekseen Serin Romeo, josta sittemmin on muotoutunut lempinimi Rontti. Mummu ja Rontti viettivät kesää heinäkuuhun asti aivan normaalisti. Kolmas päivä heinäkuuta kaverini kuitenkin soitti, ettei Mummulla ole kaikki hyvin. Illalla tämän hevosen matka päättyi, ja se laukkasi kohti vihreämpiä laitumia.

 Mummu jätti jälkeensä alle kaksi kuisen varsansa. Rontti sai maitokorviketta ja elämä jatkui. Onneksi tallilla oli sinä kesänä syntynyt enemmänkin varsoja, ja yksi varsoneista tammoista hyväksyi Rontin toiseksi varsakseen. Lämminveritamma Nix Carnival elätti "kaksospoikiaan" ja Rontista kasvoi komeo ori.
Rontti on nyt myynnissä, ja päätyy toivottavasti vielä tavoitteelliseen kotiin. Voin luvata, että kyseessä on yksi hienoimmista 2,5 vuotiaista suomenhevosista.

Hovi-Seri
Mummu ja Rontti
Nix Carnival, Nipan oma varsa Nix Money ja Serin Romeo

Rontti 1,5 vuotiaana



2-vuotiaana

Ei kommentteja: