maanantai 19. joulukuuta 2011

# 19 : Raunon tarina

YHDEKSÄSTOISTA LUUKKU kertoo tarinan hevosesta, josta ette edes tienneet.
Oltiin kaverin kanssa seurattu koko talvi lämppäritamma Nix Carnivalin tiineyttä. Varsa olisi Nipan kolmas. Tiineysaika kului ongelmitta, ja toukokuussa SE aika koitti.
13. toukokuuta sain kaveriltani viestin, että Nipa on varsonut. Tumma, tähtipäinen orivarsa tällä kertaa. Varsominen oli onnistunut hyvin, ja varsa sekä tamma voi alkuun oikein hyvin. Seurasin itse tapahtumia vain puhelimen päästä, koska varsominen oli keskellä kouluviikkoa, ja tallille lähes tunnin matka. Kaverini onneksi jaksoi raportoida kaiken tapahtuvan, ja kaikkihan tuntui olevan niinkuin pitää. Kunnes tuntien päästä kävi ilmi, ettei Raunoksi nimetty varsa pääse ylös. Ihmisten avulla sitä koitettiin saada pystyyn ja imemään, mutta tyydyttiin lopulta tuttipulloruokintaan. Yrittäminen vain jatkui ja jatkui, ilman tuloksia.

Päivän edetessä liian nopeasti, liian pitkälle oli aika toimia. Nipa ja vauva traileriin ja suuntana Hyvinkään hevosklinikka. Klinikan tapahtumista meillä ei ole sen suurempaa tietoa, kun ei kumpikaan mukana oltu. Raunoa kuitenkin tutkittiin ja tutkittiin, autettiin ja tehtiin kaikkea mitä voitiin. Lopulta Rauno sai tuomiokseen lonkkavian, jota ei ilmeisesti voitu korjata.

Raunon elämä loppui aivan liian pian, vain vuorokauden ikäisenä. Kotitallille palasi vain Nipa, ilman komeaa orivarsaansa.

RIP. Nix Ranier 13. 5. 2011 - 14. 5. 2011


2 kommenttia:

Janita kirjoitti...

surullista tällainen, tutun hevosen varsalle kävi samoin, pari päivää koitettiin syötellä tuttipullolla mutta ei enää voitu auttaa, kun ei päässyt itse ylös :/

emilia kirjoitti...

niinhän se on :/