sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Suomenhevosten shownäyttely 15.9.2012


Eilen en ehtinyt tulla näyttelyistä kertomaa, nyt siis sitten lyhyt ja ytimekäs postaus !

Myöhästyttiin aamulla aikataulusta, eksyttiin vielä matkalla joten ehdittiin nippanappa kehään. En kerennyt yhtään lämmitellä Roopea ja sen kyllä huomasi. Aluksi kaikki luokan hevoset oli samaan aikaan kehässä, jonka jälkeen yksi jäi kehään ja muut siirtyivät lämmittelyalueelle. Pienessä tilassa siis oli samaan aikaan melko monta 1-3 vee orivarsaa. Noh, kyllähän Roope pyöri ja hyöri lämmittelyssä eikä yhtään malttanut.

Kehässä seisottiin ihan ok hyvin paikallaan, ensimmäinen kierros käyntiä meni penkin alle, mutta tuomari onneksi antoi toisen mahdollisuuden. Raviosuus oli ainoa positiivinen puoli tänään, meni nimittäin älyttömän hyvin ! Saatiin tuomarilta vähän vinkkejä miten esiintymisen saa paremmaksi, pitäneekin käydä harjoittelemaan !

Arvostelu oli parhain mitä koskaan :
* Hyvä rotuleima
* Ryhdikäs, ilmeikäs pää
* Teudenssi? alakaulaisuuteen, hyvä kaulan ylälinja
* Lihaksikas runko, lyhyt lautanen, pitkät reisilihakset
* Vasen etujalka hajavarpainen
* Suorat käyntiliikkeet, tarmokas käynti
* Kevyt, tahdikas ravi. Levittää takaa ravissa.
* Esitetty hyvässä kunnossa
* Tuloksena siis II. palkinto !

Koosteena siis, arvostelun perusteella päivä tuntui menneen hyvin, mutta olotila on toinen. Roope ei ole sitten viime syksyn käyttäytynyt noin epäedustavasti. Toisaalta, en voi katsoa kuin peiliin. Maastakäsittely on ollut aivan liian vähäistä. Hevoset siirtyivät laitumelta tarhaan viikko sitten joten Roope on kovin ihmeissään vielä muutoksesta. Roope on tarhassa Torstin niskan päällä, joten se maastakäsittely olisi tosiaan aiheellista !! Lisäksi, ei keritty yhtään lämmitellä, vaan käveltiin suoraan kehään.
Noh, mitä sitä jälkeenpäin miettimään, lisää töitä vaan tekemään :p

Kuvista kiitos Lotalle !













Huomatkaa esittäjän iloiset ilmeet ja asialliset vaatteet...
 Perjantaina suunnataan sitten naapurikuntaan pieniin näyttelyihin, ja matkaan lähteeki sekä Roope että Torsti ! Alunperin oli tarkoitus viedä vain Torsti, mutta Roopen eilisen päivän esityksen perusteella sekin lähtee mukaan.

8 kommenttia:

Laura kirjoitti...

kylläpäs se on hieno!

nimim. tahtoo nuoren suokin(sen ikälopun ja "vanhan" lupauksen lisäksi :D )

Viivi kirjoitti...

Elä ota Emppu itsees härökäyttäytymistä. Näitä sattuu nuorten hevosten kanssa aina joskus, vaikka ois kuinka paljon tehny hommia. Hevosillekin sattuu huonoja päiviä.
nimimerkillä: 8-vuotias kaikennähny tammani vei miuta toissaviikonloppuna pitkin Ypäjän kenttiä kuin rukkasnahkaa....

Lotta kirjoitti...

hieno roope! ♥

emilia kirjoitti...

Laura vaan suokkia hommaamaan ;D !

Viivi // niinhän niitä sattuu, harmittaa vaan kun olisin voinut tehdä enemmän työtäkin ja Roope olisi voinut käyttäytyä paljon paremmin ja antaa itsestään paljon paremman kuvan. Noh, josko ensi kerralla sitten :p

janette kirjoitti...

Saatammekin nähdä sitten sielä roihan näyttelyissä :) Ku tullaan varmaan Pojun ja Rontin kanssa sinne myös,jos saadaan vaan traileri lainaan.

emilia kirjoitti...

Oukkeih:)

naggiw kirjoitti...

ai että on se komia tuo Roope nyt! :)

emilia kirjoitti...

onhan se :)