sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Torstin mätsäritulokset & huonompia uutisia

tomera


Eilen tosiaan oltiin mätsäreissä, poni meni kiltisti koppiin suoraan laitsalta ja matkusti hyvin vaikkei kopissa ollut edes väliseinää. Myös käytös oli erittäin kehuttavaa, yleensä reilustikkin huuteleva Torsti huusi tasan kerran ja se jäi siihen!

Näissä mätsäreissä kaikki arvosteltiin yksin, ei siis pareittain kuten yleensä. Torsti sai sinisen ruusukkeen, eli kakkospalkinnon, mutta tuomari pyysi meitä silti jäämään iltapäivän loppukehään.

lämmittelyä
rakennetta tutkitaan
käyntiä
ja ravia
Loppukehässä käytiin pyörähtämässä isojen orien ja ruunien seassa, vähän jänskätti! Erittäin suureksi yllätykseksi tuomari palkitsi Torstin Päivän komeimmaksi oriksi! Palkinnoksi siitä vielä kunniakirja ja Himalaja-suolakivi.


Ponin arvostelu näytti tänään tältä:
- Etujalat hieman hajavarpaiset
-Rotutyypilliset korvat ja pää, hyvä kaulan liittymä runkoon, vankka ja sopusuhtainen runko, jyrkkä lautanen
- Hyvät nivelet, matalajalkainen
- Käynti: Takajalat väljät, etujalat kerii, kävelee reippaasti
- Ravi: Takajalat suora, etujalat ahdas, kerii. Etenevä ravi
- Muuta: Hyvin käyttäytyvä ja reipas. Hyvän mielen tuoja!

Erittäin onnistunut päivän siis Torstin osalta!


Kotona kuitenkin odotti hieman huonompi juttu. Tiuhti-pupulla jää rakenteellisen vian takia papanoita kiinni peppuun, ja niihin papanoihin oli kärpänen käynyt munimassa. Pepaa pestessä sieltä alkoikin sitten löytyä matoja ja ei ihan vähää... Voin kertoa, että oli yksi ällöttävimmistä kokemuksista mitä on ollut. Pupu laitettiin auton kyytiin ja ajettiin kovaa vauhtia tutun eläinlääkärin luo, joka ajoi karvat pois pepusta ja loputkin madot saatiin pois. Onneksi yksikään ei ollut vielä mennyt ihon alle, joten Tiuhti sai vielä jatkoaikaa elämälleen.. Nyt viiden päivän antibiootti (jee päästään piikittämään......) ja peppupesua betadinella tarpeeksi usein

3 kommenttia:

Viivi kirjoitti...

Kuka teistä on ottanu näin hienoja kuvia?

emilia kirjoitti...

Juusohan se otti :)

annika kirjoitti...

tuo pupu on ihan mielettömän ihana :)