maanantai 26. tammikuuta 2015

Koulua


Vuoden alusta Roope on ahkeroinut kentällä 2x viikossa ja homma on alkanut luistamaan tosi hyvin. Poni edistyy kovaa vauhtia ja uusia asioita on opittu jo hurjasti. Parhaiten eron huomaa vaikeimmassa askellajissa, eli laukassa. Siihen on tullut paljon lisää hallintaa ja homma ei ihan niin paljoa kaadu enää sisäpohkeen päälle, joten suunta on oikea! Laukka kaipaa kuitenkin yhä eniten harjoitusta, mutta pikkuhiljaapikkuhiljaa..


Myös ravi alkaa saada vähän enemmän liikettä.
Toisella koulukerralla mennään aina vain rennosti kaikki askellajit läpi- tyylillä, eli pääasiassa ympyrää ja kahdeksikkoa. Aina toki tehdään alkuun vähän siirtymiä, että ponin saa kunnolla kuulolle.

Toisella kerralla sitten taas opetellaan uusia juttuja, viime aikoina siis laukkalävistäjää ja pohkeenväistöä, sekä aina niitä siirtymisiä. Roope on taitava siirtymään kovempaan vauhtiin, pysähdys-ravi-siirtymä on ihan parasta sen mielestä! Hidastaminen sitten onkin hankalampi juttu ja niiden kanssa joutuu vähän tekemään aina hommia ennekun poni herkistyy kunnolla.



Tämän suunnan laukka on jo aika huippuhyvää välillä!
Kuvat on tuollaiselta rennosti askellajit läpi- kerralta, jolloin Roope oli hieman jäykähkö ja ei ihan parhaimmillaan, mutta teki kuitenkin mitä pyydettiin ja sehän on tärkeintä. Liikutukseen meni noin puoli tuntia ja lopuksi poni oli jo kivan rento, siihen siis lopetettiin.


Tämä on Roopen huomattavasti heikompi suunta, se karkaa todella helposti nimittäin ulkoavuilta..

Kuvissa näkyy nyt myös tuo Barefoot. Siinä on ihan hyvä istua (noin niinku rungottomaksi...), mutten yhtään tykkää keventää tuossa. Pääasia kuitenkin, että Roope liikkuu tuon kanssa mielellään ja liikkukin paljon paremmin kun meidän aiempien runkosatuloiden kanssa, joten tuolla jatketaan ennekuin se sopiva runkosatula meille päätyy!

ja myös laukka on vielä heikompaa tähän kierrokseen.
[ja Roopen lihavuus on hyvin tiedostettu ja se on kovalla dieetillä, älkää huoliko ;)]

taputuksia hienolle hepalle <3

4 kommenttia:

jenni kirjoitti...

toopehan näyttää jo niin pätevältä ;)!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan hyvältähän tuo näyttää, lisää vaan treeniä niin alkaa hevonen kulkemaan rehellisesti selän läpi, nyt jää vähän selkä alhaalla juoksemaan ja kiinnitä huomiota myös omaan istuntaan. (älä vedä käsiä syliin ja jännitä jalalla) Mutta treeniä vaan, ei kukaan ole täydellinen heti syntyessään :)

emilia kirjoitti...

Pikkuhiljaa ;)

emilia kirjoitti...

Roope kaipaa vielä aika paljon lihastakin, että se jaksaa kulkea ihan rehellisesti, mutta pikkuhiljaa :)! Ja juu tuo satula ei ehkä ole oikein istuntaystävällinen, sitä runkosatulaa odotellessa....